Modelovanie prechodovej charakteristiky statickej regulovanej sústavy prvého rádu so systémom rc2000 - PAVLOVKIN, Ján (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
Príspevok sa zaoberá využitím systému rc2000 – μLAB na modelovanie statickej regulovanej sústavy 1. rádu. Teória automatického riadenia rozvíja metódy, ktoré sú vhodné na určenie riadenia reálnych objektov. Aby tieto metódy boli použiteľné na širokú triedu reálnych objektov, abstrahujeme od konkrétnych fyzikálnych vlastností týchto objektov a zaujímame sa iba o vzťahy medzi veličinami v týchto objektoch. Vytvárame abstraktné modely reálnych objektov, ktoré nazývame spojité systémy. Všetky veličiny v takýchto systémoch sú funkciou spojitého času t. Často možno vlastnosti objektov vyjadriť s dostatočnou presnosťou lineárnym modelom.