Stanowisko do badania czujników ultradźwiękowych - TUCZYŃSKI, Krystian; BIAŁOGŁOWSKI, Robert (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2014)
Skonstruowane przez autorów stanowisko służy do badania czujników ultradźwiękowych podczas zajęć laboratoryjnych z przedmiotu techniczne systemy zabezpieczeń. Studenci korzystający z układu sprawdzają wpływ odległości, rodzaju materiału oraz ustawień na odczyt podstawowych parametrów czujników