Niektóre pedagogiczne konsekwencje nadmiarowości informacji - FURMANEK, Waldemar (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2013)
W tym opracowaniu zatrzymuję się na niektórych zjawiskach dotyczących informacji, ich pedagogicznego znaczenia i zjawisk, jakie powstają w sytuacji ich nadmiaru względem potrzeb ludzi w konkretnych sytuacjach życia i pracy. Czy nauk o edukacji i praktyka edukacyjna w wystarczającym stopniu podejmują wynikające stąd wyzwania?