Negatywny wpływ technologii teleinformatycznych na studentów informatyki rzeszowskich uczelni - GARWOL, Katarzyna (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
Artykuł podejmuje problem negatywnego wpływu technologii teleinformatycznych na studentów informatyki rzeszowskich uczelni. Zostały tu poruszone m.in. takie kwestie, jak: uzależnienie od komputera i Internetu, negatywny wpływ komputerowych gier, zjawisko infomanii, wpływ digitalizacji na pogorszenie kondycji fizycznej użytkowników komputerów i inne.