Interaktívna tabuľa a rozvoj vybraných kľúčových zručností žiakov na hodinách Techniky - PAVELKA, Jozef (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
Štúdia prezentuje zámery a ciele riešiteľského kolektívu grantového projektu KEGA 015 PU – 4/2013. Projekt je zameraný na vytvorenie metodiky aplikácie interaktívnej tabule pre prípravu učiteľov nižšieho sekundárneho vzdelávania (technika, fyzika a matematika) na vysokých školách. Metodika má eliminovať dopady transformačných zmien, t.j. vytvoriť podmienky na implementáciu interaktívnej tabule na nové vzdelávacie obsahy s akcentom na rozvoj kľúčových zručností žiakov.