Interaktivní tabule a možnosti jejího využití ve výuce - REŠKOVÁ, Martina; HOMOLKOVÁ, Veronika (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
Příspěvek je zaměřen na moderní formu výuky, aplikovanou pomocí interaktivní tabule. Interaktivní výuka studentů je novou, stále více se rozšiřující formou výuky, při níž se studenti seznamují se specifickými vyučovacími metodami, prostředky a pomůckami. Jedná se zejména o manipulaci s interaktivní tabulí a práci se speciálními počítačovými programy. Interaktivní výuka vytváří prostor pro motivaci, aktivní výuku i zábavu.