Styly učení žáků a učení za pomocí počítačecs - REŠKOVÁ, Martina (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
V posledních letech se hovoří o změnách, které by měly být uskutečňovány v našich školách. Jednou z velmi populárních tezí moderní pedagogické vědy je odstup od pamětního učení k rozvíjení schopností žáka aplikovat osvojené učivo v každodenní praxi. Za rozhodující můžeme považovat schopnosti a dovednosti získávat informace, umět s těmito informacemi zacházet, umět se učit, a právě proto se tento článek věnuje stylům učení žáků. Pokud budeme umět správně diagnostikovat styly učení žáků, tak jsme schopni svým žákům vytvořit lepší podmínky pro jejich učení, ať už za pomocí počítače, nebo jiného prostředku.