Kompetence učitele odborných předmětů - ROJÁK, Antonín; MIKLOŠÍKOVÁ, Miroslava (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2013)
Příspěvek je orientován na pedagogické kompetence učitelů odborných předmětů v kontextu se společenskými změnami a vzdělávací politikou. Odborné kompetence zahrnují specifika učitele odborných předmětů. Jsou zaměřeny na odbornou a pedagogicko psychologickou a didaktickou problematiku. Součástí je úsilí o kvalitu práce učitele.