Zastosowanie modelowania komputerowego w nauczaniu przedmiotów ekonomicznych i matematycznych na kierunkach ekonomicznych - RUMYANTSEVA, Kateryna; POGRISCHUK, Borys; LYSYUK, Olena (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
W artykule opisano wyniki rozważań na temat wykorzystania technologii informacyjnych oraz wykorzystanie programu MS Excel w nauczaniu przedmiotów ekonomicznych i matematycznych na ekonomicznych kierunkach studiów. Zalety i wady innych programów tego rodzaju są przedmiotem dalszych analiz.