Regulacyjny komponent psychologicznej gotowości przyszłego specjalisty w zakresie rolnictwa do działalności zawodowej - POLOZENKO, Oksana (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
W artykule uzasadnia się konieczność i znaczenie samoregulacji, analizowany jest regulacyjny komponent psychologicznej gotowości przyszłego specjalisty w zakresie rolnictwa do aktywności zawodowej.