Rozwój wyobraźni przestrzennej uczniów szkoły podstawowej na przedmiotach nietechnicznych - LUKÁČOVÁ, Danka (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2012)
W artykule omówiono możliwości rozwoju wyobraźni przestrzennej uczniów w szkole średniej w zakresie edukacji muzycznej. Przestawiona tu treść jest częścią projektu KEGA 035UKF-4/2012 pt. Program rozwoju wyobraźni przestrzennej niższych uczniów szkół średnich. Celem projektu było przygotowanie edukacyjnego model postrzegania przez ucznia przestrzeni oraz rozwijania orientacji przestrzennej