Analiza pojęć „informacja i kompetencje informacyjne” - PETRENKO, Larisa (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
W artykule podjęto próbę analizy różnych sposobów definiowania w literaturze naukowej pojęć „informacja i kompetencje informacyjne”. Złożoność i różnorakie rozumienie tych pojęć przez poszczególnych autorów prac naukowych wymaga dalszych dociekań i interdyscyplinarnego podejścia w oparciu o systemowe metody analizy w celu jednoznacznego określenia znaczenia tych terminów.