Wykorzystanie programu komputerowego w nauczaniu chemii na poziomie szkoły wyższej - HLOVYN, Nadiyn; ZAKHARIV, Orest; PAVLIV, Oleg (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
Zaproponowany sposób wykorzystania technologii informacyjnych w nauczaniu chemii może być także z powodzeniem zastosowany w odniesieniu do innych przedmiotów. Oprogramowanie dydaktyczne ułatwia rozwój zainteresowań uczących się chemią oraz innymi przedmiotami ogólnokształcącymi, może być także czynnikiem motywującym w wyborze zawodu.