Zastosowanie najnowszych technologii informacyjnych w prowadzeniu wykładów z przedmiotów humanistycznych - BURUKOVSKA, Natalia; BERMICHEVA, Olena (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
Zasadniczą rolę w rozwiązywaniu tego problemu odgrywa jakość systemu wsparcia metodycznego procesu kształcenia na niektórych przedmiotach studiów. Wsparcie to powinno zawierać technologie informacyjne, aby nauczyciel nie był tylko narratorem, ale tworzył wykłady o charakterze problemowym.