Kształcenie ogólne i ogólnotechniczne w Liechtensteinie - KRASZEWSKI, Krzysztof (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
Autor artykułu przedstawia wybrane aspekty edukacji ogólnotechnicznej w Księstwie Liechtenstein. Czyni to po wcześniejszym zarysowaniu systemu kształcenia ogólnego. PrzybliŜa czytelnikowi funkcje i zadania poszczególnych typów szkół.