Wiedza i umiejętności studentów kierunku nauczanie przedmiotów technicznych w zakresie ICT - LUKÁČOVÁ, Danka (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2011)
Poprawa jakości kształcenia na uczelniach wyższych możliwa jest tylko wtedy, gdy wiemy, jak treści programów nauczania łączyć z rzeczywistą pracą absolwentów studiów technicznych. Badania podjęte w programie KEGA dotyczą zdolności radzenia sobie z wykorzystaniem ICT w praktyce – zarówno w kształceniu nauczycieli, jak również w codziennej pracy szkolnej. W artykule przedstawiono wyniki badań przeprowadzonych za pomocą badań kwestionariuszowych.