Pilne kwestie dla szkolnictwa wyższego w zakresie przekwalifikowania specjalistów w dziedzinie rolnictwa - KULAYETS, Maria; VYTVYTSKA, Ogla (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2011)
W artykule postawiono pytania dotyczące problemów przekwalifikowania specjalistów z rolnictwa oraz przybliżono podstawowe aspekty organizacji dokształcania specjalistów rolnictwa w szkołach wyższych; organizacji systemu kształcenia podyplomowego (aktualnie analizowany na Ukrainie); kierunki doskonalenia systemu kształcenia podyplomowego