Zmiany i tendencje zachodzące w uzyskiwaniu uprawnień zawodowych na poziomie wyższym - JANKA, Ryszard Marian (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2010)
Zagadnieniem wymagającym szybkiego rozwiązania jest silniejsze powiązanie kształcenia na wszystkich poziomach, a w szczególności na poziomie wyższym, z potrzebami rynku pracy.