Czujniki w praktyce kształcenia inżynierskiego - ŻYŁKA, WOJCIECH; ŻYŁKA, MARTA; SZCZERBA, ZYGMUNT (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2017)
W artykule przedstawiono budowę oraz zasadę działania czujników. Ponadto opisano przykładowe pomiary z wykorzystaniem czujników prowadzone przez studentów Politechniki Rzeszowskiej oraz Uniwersytetu Rzeszowskiego.