Zarządzanie czasem a wymiary profesjonalizmu nauczyciela - Samujło, Bronisław Andrzej; Samujło, Małgorzata Agnieszka (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2019)
Dobre zarządzanie czasem jest szczególnie ważne w pracy szkoły. W artykule przedstawiono możliwości wykorzystania czasu w kontekście profesjonalizmu nauczycieli oraz badania nad subiektywną percepcją zarządzania czasem w powiązaniu z efektywnością działań i kompetencjami zawodowymi potrzebnymi w zmieniającej się rzeczywistości.