Przemiany polskiego systemu edukacji podstawowej od lat 80. XX wieku - SZCZEPANEK, MAGDALENA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Artykuł zawiera opis reform i zmian w systemie edukacji od lat 80. XX w. do 2017 r. Opisuję w nim reformy w systemie związane z przemianami społecznymi po 1980 r., które trwały niespełna 20 lat. Również podejmuję się przedstawienia planu zmian w szkolnictwie, które weszły w życie we wrześniu 2017 r., a głównie dotyczyły struktury szkolnictwa podstawowego.