Miejsce internetu w czasie wolnym współczesnych Polaków - ORŁOWSKA, MAŁGORZATA; BŁESZYŃSKI, JACEK J. (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Czas wolny można wykorzystywać w internecie. Treścią podjętych rozważań jest analiza pro-filu korzystania z internetu przez współczesnych Polaków w kontekście ich zainteresowań i prefe-rencji w wolnym czasie. Wysnute wnioski odnoszą się do dyrektyw wychowawczych dotyczących kompetencji cyfrowych.