Wyzwania stojące przed edukacją dla bezpieczeństwa w dobie społeczeństwa informacyjnego - LOREK, MARLENA (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2018)
W artykule zaprezentowano wyzwania stojące przed edukacją dla bezpieczeństwa w dobie społeczeństwa informacyjnego. Zmiany, jakie zaszły w funkcjonowaniu współczesnego świata, przekładają się na powstawanie nowych zagrożeń. W konsekwencji skuteczna edukacja dla bez-pieczeństwa musi reagować na zachodzące zmiany w obszarze nowych zagrożeń.