Obiekty, urządzenia techniczne regionu Podhala w edukacji dzieci - DWORSKA-KACZMARCZYK, URSZULA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Poznanie przez dziecko dziedzictwa kulturowego swojej małej ojczyzny stanowi podstawę do rozbudzania tożsamości regionalnej. W niniejszym artykule poruszono problematykę dziedzictwa techniki. Omówione będą najważniejsze obiekty techniki regionu Podhala, które można wykorzy-stać w edukacji dzieci.