Demograficzne uwarunkowania gotowości młodzieży do integracji szkolnej z rówieśnikami z niepełnosprawnością - KAZANOWSKI, ZDZISŁAW (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
Artykuł prezentuje wyniki analizy demograficznych uwarunkowań gotowości młodzieży do integracji szkolnej z rówieśnikami z niepełnosprawnością. W badaniach uczestniczyło 422 uczniów liceum. Wyniki badań ujawniły istotną rolę płci, miejsca zamieszkania oraz wykształce-nia ojca w określaniu dojrzałość badanych do uczestnictwa w integracyjnych formach edukacji.