Zastosowanie technologii informacyjno-komunikacyjnych w edukacji uczniów z niepełnosprawnością intelektualną na II i III poziomie edukacyjnym - CHUDNICKI, ANDRZEJ; MIELCZAREK, ANDRZEJ (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2018)
W artykule przedstawiono propozycję wykorzystania technologii informacyjnych i komunikacyjnych w pracy z dziećmi i młodzieżą niepełnosprawną intelektualnie w stopniu lekkim i umiarkowanym. Omówione zostały założenia teoretyczne oraz wstępna ewaluacja działań zreali-zowanych w ramach koła komputerowego funkcjonującego w internacie szkoły specjalnej.