Wybrane współczesne zagrożenia dla edukacji w aspekcie psychologicznym - ENGLERT-BATOR, ANNA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2017)
Artykuł jest próbą wglądu w niektóre współczesne zagrożenia, które mogą utrudniać proces edukacji: nieuczciwość akademicką, prokrastynację, wielozadaniowość. Autorka opisuje te zjawiska i towarzyszące im trudności oraz analizuje konsekwencje dla uczącej się młodzieży.