Edukacja dla bezpieczeństwa jako ogniwo w systemie bezpieczeństwa - LOREK, MARLENA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2017)
W niniejszym artykule chciałabym zwrócić uwagę na rolę edukacji dla bezpieczeństwa, która wprzęga w system ogniw bezpieczeństwa poszczególnych obywateli, zwiększając ich świadomość w zakresie mechanizmów rządzących systemem bezpieczeństwa i włączając ich w świadome działania na rzecz poprawy bezpieczeństwa w ich środowisku lokalnym, regionalnym.