Výsledky prieskumu výuĉby techniky na nižšom stupni stredného vzdelávania v SR - PAVELKA, JOZEF; KUZMA, JOZEF (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2017)
Štúdia informuje o výsledkoch dotazníkového prieskumu, ktorý z podnetu Predmetovej komisie Ĉlovek a svet práce (PK ĈaSP) uskutoĉnil ŃPÚ v Bratislave. Prieskum bol zameraný na zistenie aktuálneho stavu, systému a podmienok výuĉby techniky v základných ńkolách na Slovensku. Výsledky prieskumu potvrdili, ņe jestvujúci stav výuĉby je nekoordinovaný a zo strany MŠ VV a Š SR si vyņaduje prijatie skorých opatrení, ktoré do výuĉby zavedú systém funkĉný, stabilný a dlhodobo rozvíjajúci sa.