Modely odborného technického vzdelávania - KUĈERKA, DANIEL; KMEC, JÁN (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2017)
Príspevok sa zaoberá tvorbou modelov odborného výcviku mechanikov nastavovaĉov. Autori vychádzajú z modelu Líveĉka a Kubálka a modifikovaného modelu Muņíka. Na základe týchto modelov sme spracovali model odborného výcviku s vyuņitím interaktívnych didaktických prostriedkov, ktorý bol modifikovaný na model odborného výcviku v podmienkach ńkoly a v podmienkach uĉňovského strediska v reálnej firme. V uvedených modeloch je ukázaná komunikácia medzi ņiakom a uĉiteľom odborného výcviku. Zároveň je poukázané na výstupy zo vzdelávania na základe ktorých je moņné objektívne klasifikovať ņiaka.