Metodologiczne trudności badań z pogranicza edukacji, techniki i informatyki - FURMANEK, Waldemar (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W opracowaniu wskazałem na ogólne kierunki myślenia w zakresie metodologii badań złożonejproblematyki pogranicza i wzajemnych relacji techniki, edukacji i informatyki. Dookreślenieobiektu badań wymaga poza tym zajęcia stanowiska co do założeń epistemologicznych. To jednakwymaga oddzielnego opracowania.