Biomedyczny system pomiarowy K-720 oraz termowizja w kształceniu studentów studiów inżynierskich - ŻYŁKA, Wojciech; ŻYŁKA, Marta (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule omówiono zagadnienia dotyczące badań termowizyjnych oraz badań biomedycznych z wykorzystaniem zestawu edukacyjnego KL-720. Wykorzystano moduł fotopletyzmograficzny do oceny krążenia w naczyniach włosowatych opuszków palców oraz badano temperaturę mięśnia dwugłowego ramienia podczas wysiłku fizycznego.