Analiza i archiwizacja pomiarów analogowych z wykorzystaniem cyfrowych rejestratorów ADLINK - TWARÓG, Bogusław; GOMÓŁKA, Zbigniew; ŻESŁAWSKA, Ewa (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule przedstawiono koncepcję wykorzystania cyfrowego rejestratora USB 1901 AD-LINK do akwizycji pomiarów i analizy danych analogowych. Przygotowano specjalne skrypty pozwalające analizować badane sygnały z dodatkowym wykorzystaniem algorytmu szybkiej transformaty Fouriera.