Komputerowe wspomaganie kształcenia z zakresu harmonogramowania produkcji - KOSICKA, EWELINA; LIS, RENATA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Realizowana na uczelniach technicznych tematyka kształcenia przyszłych inżynierów jest ściślepowiązana z zagadnieniami związanymi z nowymi technologiami, stosowanymi materiałami,a także z organizacją produkcji. Chcąc przybliżyć zagadnienia związane właśnie z tym obszaremprodukcji, nie sposób pominąć ważnego jej elementu, jakim jest harmonogramowanie produkcji.To właśnie harmonogramowanie pozwala wdrożyć plan funkcjonowania firmy, określając szczegółypracy, zamówień czy magazynowania. Wiedza odnosząca się do tego obszaru pozwalazrozumieć logikę działań podejmowanych w przedsiębiorstwie. W artykule przedstawiono i omówionowyniki badań przeprowadzonych wśród studentów Politechniki Lubelskiej, dotyczącychzastosowania komputerowego wspomagania kształcenia z zakresu harmonogramowania produkcji.