Overenie učebných zdrojov pre využívanie medzipredmetových vzťahov s technikou - BÁNESZ, GABRIEL; PLACHÁ, IVANA; DEPEŠOVÁ, JANA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
K medzipredmetový vzťahom, ktoré sa uplatňujú s predmetov technika, je pomerne málovzdelávacích materiálov použiteľných v praxi. Autori vo svojom príspevku uvádzajú výsledkyz tvorby a overovaní takýchto materiálov vo vyučovacom procese u žiakov 8. ročníka. Cieľomvýskumu bolo zistiť, ako vplýva využívanie pracovných listov a ďalších učebných zdrojov s témoudejín techniky na schopnosť žiakov hľadať, nachádzať a uplatňovať medzipredmetové vzťahyv predmete