Badanie układów komutacyjnych w kształceniu inżynierów informatyki - MARSZAŁEK, ALEKSANDER (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule ukazano i uzasadniono umiejscowienie problematyki badań elektronicznych układówkomutacyjnych w treściach kształcenia inżynierów kierunku informatyka. Na bazie analizyrozwiązań istniejących opisano projekt i realizację stanowiska do badania multipleksera, demultiplekseraoraz szyny przesyłu danych. Stanowisko poddano wielokryterialnej ocenie sędziów kompetentnych,dokonano analizy wyników badań i wyciągnięto wnioski.