Realizacja informatycznego systemu zarządzania szkołą na podstawie analizy wyników badań - TUCZYŃSKI, KRYSTIAN (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Artykuł ukazuje realizację informatycznego systemu zarządzania szkołą. Wspomniany systempowstał na podstawie szczegółowej i wielowymiarowej analizy wyników badań pedagogicznychz zakresu efektywności wykorzystywania e-dzienników w szkołach podstawowych orazgimnazjach. Powstałe oprogramowanie cechuje duża łatwość obsługi i intuicyjność, w związkuz czym mogłoby być ono wprowadzone do obecnych systemów szkolnych.