Edukacyjne zastosowania wirtualizacji aplikacji - LIS, ROBERT (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2016)
Rozwój technologii informacyjnych oraz komunikacji elektronicznej daje możliwości stosowaniawielu form kształcenia. Instytucje edukacyjne dostosowują swoją ofertę do zmieniającychsię wymogów stawianych przez rynek pracy. Dzięki zastosowaniu wirtualizacji uelastycznia sięśrodowisko informatyczne szkolnych pracowni oraz zwiększa się ekonomiczne uzasadnieniewydatków na sprzęt komputerowy