Kompetencje informatyczne w samoocenie nauczycieli edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej - ORDON, URSZULA; SERWATKO, KATARZYNA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Autorki poruszają w artykule kwestie związane z kompetencjami informatycznymi i ich samoocenądokonaną przez nauczycieli edukacji przedszkolnej i wczesnoszkolnej. Kompetencjeinformatyczne tej grupy zawodowej są niezwykle istotne w kontekście oceny kształcenia i uczeniasię przez całe życie. Stanowią także istotny element podtrzymywania i rozwoju jakości komunikacjiw edukacji na każdym poziomie nauczania