Kompetencje wizualne w kształceniu informatycznym - STOLIŃSKA, ANNA; ANDRZEJEWSKA, MAGDALENA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Umiejętności percepcji, interpretacji i tworzenia materiałów wizualnych, wszechobecnychw zdominowanej cyfrowo rzeczywistości, stały się w ostatnich czasach przedmiotem zainteresowaniawielu badaczy. W artykule omówiono wybrane aspekty związane z edukacją informatycznąi kompetencjami wizualnymi.