Postawa wobec pracy współczesnego nauczyciela wyrazem jego stosunku do działań pedagogicznych w szkole - BAŁAŻAK, MARTA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
Artykuł dotyczy pobieżnego (z racji jego objętości) opisu stosunku współczesnego nauczycielado pracy. Czynnikami wspomagającymi dokonanie analizy jest opis postaw wobec pracy pedagogicznej,elementów wskazujących na gotowość do pracy, jego relacje do przemian współczesnościoraz pożądane cechy współczesnego pedagoga.