Wiedza doradców metodycznych na temat tablic interaktywnych - CZERSKI, WOJCIECH (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W niniejszym artykule poruszona została tematyka znajomości tablic interaktywnych przezdoradców metodycznych. Na wstępie opisane zostało, kim są doradcy i jaką rolę pełnią w systemieedukacji w świetle obowiązujących przepisów. Zaprezentowane w drugiej części wyniki badańpokazują, że doradcy metodyczni mają dużą wiedzę na temat tablic interaktywnych. Wiedzą oni,gdzie i w jaki sposób mogą one być wykorzystane, co daje im możliwość pomagać zarówno młodym,jak i bardziej doświadczonym nauczycielom.