Analýza rizikových faktorov modelových situácií v nácviku kontroly rizika - HAŠKOVÁ, ALENA; TÓTH, MATÚŠ; TUREKOVÁ, IVANA (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2016)
Základným predpokladom zdarného priebehu akéhokoľvek verejného podujatia je garantovaniejeho bezpečnosti. Za týmto účelom je potrebné zabezpečiť náležité zaškolenie osôb podieľajúcichsa na realizácii priebehu podujatia. Pri uplatňovaní aktivizujúcich metód môže byť efektívnosťzaškoľovania príslušných osôb výraznou mierou zvyšovaná. V príspevku je prezentovanámetodika využitia konkrétnej modelovej situácie určenej na nácvik kontroly rizík pri organizovaníkultúrno-spoločenských podujatí. Modelová situácia vychádza z organizácie hudobno-tanečnéhofestivalu Outbreak konaného v meste Banská Bystrica.