Ewolucja problematyki badań Pana doktora Antoniego Zająca (w dniu nadania Jego imienia Pracowni Dydaktyki Ogólnej) - Furmanek, Waldemar (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2016)
W artykule przedstawiona została droga rozwoju naukowego i praktycznej działalności dydaktycznejdr. A. Zająca, którego imieniem w dniu 14 marca nazwano Pracownię DydaktykiOgólnej na Wydziale Pedagogicznym Uniwersytetu Rzeszowskiego.Słowa kluczowe: techniczne środki kształcenia, dydaktyka szkoły wyższej, przemiany oświaty.