Wykorzystanie technologii informacyjnej w kształceniu na przykładzie programu GeoGebra - NOWAK, JANUSZ (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2016)
W artykule poruszona została kwestia wykorzystania technologii informacyjnej w procesiekształcenia. Dzisiejsza szkoła musi korzystać z odpowiedniego oprogramowania dydaktycznego,które powoduje, że uczeń chętniej przyswaja wiadomości, a rezultatem tego jest bardziej efektywnekształcenie. Jednym z takich programów jest GeoGebra, która usprawnia nauczanie matematyki.Jest to uniwersalna aplikacja, która doskonale nadaje się do wykorzystania na wszystkich etapachkształcenia.