Edukacja przedsiębiorczości w szkole wyższej w opinii studentów - ARENT, ANNA (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2016)
W artykule poruszony został problem kształcenia studentów w zakresie zakładania własnejdziałalności gospodarczej. Zaprezentowano wyniki badań dotyczących związku pomiędzy intencjamiprzedsiębiorczymi studentów a nauczaniem przedsiębiorczości. W opracowaniu omówionezostały również oceny stopnia uzyskania kompetencji związanych z podejmowaniem działalnościgospodarczej przeprowadzone przez studentów.