Počítačová podpora experimentov v príprave učiteľov na vysokých školách s pedagogickým zameraním - PAVLOVKIN, Ján (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Medzi základné formy výučby v technicky orientovaných predmetov navysokej škole s pedagogickým zameraním patria i práce s elektrotechnickýmistavebnicami. Počítač v spojení so stavebnicou je vhodný materiálny prostriedokpre individuálne rozvíjanie technickej tvorivej činnosti. Cieľom využívaniaelektrotechnických stavebníc je zoznámiť študentov so základnými poznatkamielektrotechniky a elektroniky, prehlbovať a rozširovať ich vedomosti, vytváraťa zdokonaľovať pracovné zručnosti a návyky. Úlohy riešené na stavebniciach nazáklade osvojenia určitej úrovne teoretických vedomostí pomáhajú rozvíjaťlogické a tvorivé myslenie.