Zmiany w technikach komunikacji internetowej studentów - KOSZEL, Milan; KOCIRA, Sławomir; LORENCOWICZ, Edmund (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2015)
W artykule przedstawiono ocenę zmian w wykorzystaniu komunikacji internetowejoraz związanych z tym faktem zagrożeń. Przeprowadzone w latach2009/2010 i 2013/2014 badania wykazały, że respondenci wykorzystują internetoraz dostępne w nim usługi w życiu codziennym i wykorzystanie w tym okresiewzrosło. Stwierdzono, że można bardzo łatwo ulec uzależnieniu od sieci. Respondencinajczęściej wykorzystują internet jako narzędzie do przekazywaniainformacji oraz komunikacji. Badani rzadko zauważają negatywny wpływ siecina zdrowie oraz osobowość.