Internet źródłem nadmiarowości informacji - FURMANEK, Waldemar (Journal of Education, Technology and Computer Science, ISSN 2719-6550, e-ISSN 2719-7417, 2015)
Internet jest nie tylko wspaniałym osiągnięciem techniki współczesnej. Jestźródłem informacji, w tym także replikowanej i kopiowanej oraz magazynowanej.Stwarza to sytuację trudnego do kontrolowania rozrostu antropoinfosfery człowieka.