Dokąd zmierza cyfrowa edukacja? - PIECUCH, Aleksander (Journal of Education, Technology and Computer Science, 2015)
Artykuł jest próbą oceny efektywności kształcenia z wykorzystaniem środkówinformatycznych. Inspiracją do podjęcia dyskusji nad tym problemem jestopublikowany przez IBE raport dotyczący cyfrowej szkoły. Niezależnie od tegoważnym przyczynkiem do dyskusji jest sposób wykorzystywania komputeraprzez młodzież poza szkołą do celów edukacyjnych.